Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες

Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τις συγκοινωνίες ψηφίστηκε από τη Βουλή, τα συνδικάτα εμφανίζονται ανυποχώρητα και προχωρούν σε απεργίες και στάσεις εργασίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, πλην του Μετρό και του τραμ έως και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα το πρόγραμμα κινητοποιήσεων έχει ως ακολούθως:

- Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου: Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

- Τρίτη 22 Φεβρουαρίου: Θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

- Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου: Έχει προαναγγελθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

- Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου: Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

- Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου: Θα ακινητοποιηθούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, λόγω της κοινής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Παράλληλα, ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσε ότι λειτουργούν εκδοτήρια για την ανταλλαγή των παλαιών εισιτηρίων με τα καινούργια, στους σταθμούς Ομόνοια, Πειραιάς, Αττική και Κηφισιά (Δευτέρα έως Παρασκευή, 6:30 π.μ. - 8:30 μ.μ.).