Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Κίνδυνοι ζώνουν την πατρίδα μας

Άρθρο του κ. Νίκου Κουρή,
τέως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας
και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Όσοι δεν είναι διερχόμενοι από τα υπουργεία για να καλύπτουν απλώς κομματικές ανάγκες πρέπει να αισθάνονται δυσάρεστα προσπαθώντας να δικαιολογήσουν αστοχίες πολιτικής που αφορούν τη δομή του ΝΑΤΟ στη Νότια Πτέρυγα.

Οι «σύμμαχοί» μας στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν την Άγκυρα στην πραγμάτωση των επεκτατικών της σχεδίων που στοχεύουν στην αλλαγή του status quo στην περιοχή χρησιμοποιούν σαν εργαλείο τις αλλαγές της δομής του ΝΑΤΟ.

Είναι μια πολιτική που εφαρμόζει το Στέητ Ντηπάρτμεντ από τη δεκαετία του ’80 και επιδιώκει όπως ο δίαυλος του Αιγαίου ελέγχεται από τις ΗΠΑ.

Δυστυχώς οι δυσκολίες της οικονομίας μας δεν μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε όσο θα έπρεπε με τα εθνικά μας θέματα.

Όμως ο κίνδυνος είναι άμεσος. Δεν μπορούμε να έχουμε ισχυρή οικονομία σε ανασφαλή σύνορα.

Απαιτείται όπως όλοι οι Έλληνες, πολιτικοί και πολίτες, ενωθούμε σε μια κοινή προσπάθεια να αντιδράσουμε στους κινδύνους που ζώνουν την πατρίδα μας. Είναι πατριωτικό μας καθήκον.

(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο «Παρόν» της 15ης Αυγούστου 2010)

Σχόλιο αντιστρατήγου ε.α., επιτίμου Γ.Ε.Π.Σ. κ. Δημήτρη Αλευρομάγειρου:

Πτέραρχος Νίκος Κουρής: ένας ικανότατος Αρχηγός, ένας ικανότατος Υφυπουργός!
Είχα την ξεχωριστή τιμή και χαρά να υπηρετήσω υπό τις διαταγές του [όταν ήμουν Υπαρχηγός ΓΕΣ], όταν ήταν ΥΦΕΘΑ, επί Υπουργίας Γεράσιμου Αρσένη και Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου. Διαβάστε την έντιμη πατριωτική άποψή του και εξάγετε τα συμπεράσματά σας.

Δ. Αλευρομάγειρος