Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ανάπλαση στο πρώην 5ο ΚΤΕΛ

Το κτήριο του 5ου ΚΤΕΛ στη λεωφόρο Θηβών,
στα τέλη της δεκαετίας του '50.
Θεωρείτο αρχιτεκτονικό κόσμημα.
Πρόταση για την ανάπλαση και την εγκατάσταση υποδομών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο πρώην 5ο ΚΤΕΛ, στην Παλιά Κοκκινιά, υπέβαλε ο Δήμος Πειραιά στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το δελτίο τύπου αναφέρει επί λέξει:

«Ύστερα από μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Φασούλα, σημειώθηκε μια πολύ ικανοποιητική εξέλιξη σε ένα θέμα σημαντικό που αφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δ΄ και του Ε΄ Διαμερίσματος της πόλης.

Ο Δήμος Πειραιά, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές, έλαβε μέρος στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για ανάπλαση Δημοτικών χώρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υποβάλλοντας πρόταση για το Δημοτικό χώρο έκτασης 9,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στην Παλαιά Κοκκινιά, Θηβών και Φαλήρου, όπισθεν του κτιρίου της παλαιάς Πολεοδομίας.

Η παρέμβαση αφορά στη ριζική ανάπλαση και αναμόρφωση του χώρου και την λειτουργία του, σαν χώρου αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το Υπουργείο επέλεξε τρεις τέτοιους χώρους πυκνοδομημένου αστικού ιστού από το σύνολο των προτάσεων που υπεβλήθησαν και τους ενέταξε στο πρόγραμμα «Αττική Αθήνα 2014». Ο ένας από τους τρεις χώρους αφορά την πρόταση του Δήμου Πειραιά.

Η Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Φασούλα, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για αυτή την εξέλιξη».