Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Νέα πλατεία στην Παλιά Κοκκινιά


Τα εγκαίνια μιας νέας πλατείας και ενός φωταγωγημένου συντριβανιού σε κεντρικό σημείο της Παλιάς Κοκκινιάς, στον πεζόδρομο Κω και Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας.

«Η δημιουργία και η ανάπλαση ενός νέου χώρου πρασίνου και αναψυχής αποτελεί φιλί ζωής γι' αυτήν την περιοχή που εγκατέλειψαν προηγούμενες δημοτικές αρχές. Προγραμματίζουμε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στην Παλιά Κοκκινιά, όπως την ανακατασκευή του Θεάτρου Γραμμών στην οδό Κεχαγιά, την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην 5ου ΚΤΕΛ και την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Μεταμορφώσεως», δηλώνει ο κ. Φασούλας.



Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία έχουν φυτευτεί λεύκες, πλατάνια και πεύκα, ενώ στο κέντρο της έχει τοποθετηθεί ένα καλαίσθητο φωτιζόμενο σιντριβάνι.


Με βάση την ίδια ανακοίνωση, υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου πρόγραμμα ανακατασκευής και δενδροφύτευσης στα κηπάρια της οδού Κορυτσάς, καθώς και στην Πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη που βρίσκεται μπροστά στο ΚΕΠ Παλ. Κοκκινιάς (Κορυτσάς και Κωπαΐδος). Αν και προφανώς το έργο αυτό πρέπει να βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη.

Επίσης, ο δήμαρχος Πειραιά και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος που διαθέτουν το 14ο και το 15ο Γυμνάσιο Πειραιώς στην πλατεία Θείας Μεταμορφώσεως, κατόπιν έκκλησης των κατοίκων.

Ύστερα από την ενημέρωση που είχε από τους γονείς και τους εκπροσώπους των 15μελών συμβουλίων, ο Δήμαρχος Πειραιά δεσμεύθηκε για την ανακαίνιση του γυμναστηρίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ολοκληρώθηκαν τα έργα επισκευής και βαφής του γυμναστηρίου ενώ σε σύντομο διάστημα αναμένεται να στρωθεί νέο δάπεδο προς όφελος των αθλουμένων μαθητών.