Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Το μετέωρο βήμα του Γιώργου

Άρθρο του X.K. Λαζαρόπουλου

ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΕΣ είναι οι μέθοδοι που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός κ. Γ.Α. Παπανδρέου για να κρατηθεί στην εξουσία, παρότι γίνεται προφανές πως δέχεται ισχυρές πιέσεις από τα ξένα κέντρα που οδήγησαν τη χώρα στη σκλαβιά του Μνημονίου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της προ-αποφασισμένης μιζέριας για να «σπάσει» ο σβέρκος της μεσαίας τάξης.

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ καθυστέρηση αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου υπό ποιες συνθήκες βγήκαν διάφοροι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης το καλοκαίρι του 2009 και διαπίστωσαν ότι ο προκάτοχός του, ο κ. Κώστας Καραμανλής, ήταν –δήθεν- κουρασμένος. Εδώ και καιρό συζητείται σε πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια ότι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση με το «πνεύμα της εθνικής ενότητας».

ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ παιγνίδια δεν πρέπει να αποτελούν το μονόδρομο σε μια κυβέρνηση με μειούμενο λαϊκό έρεισμα. Εκείνο που δεν αντελήφθη ο κ. Παπανδρέου ήταν το προφανές. Δεν εξελέγη από το λαό «κληρονομικώ δικαίω», δεν αποτελεί τον τρίτο διάδοχο μιας δυναστείας ευγενών που αναγκαστικά πρέπει να κυβερνήσουν τον ελληνικό λαό και ελέω ξένων κέντρων να διαμορφώσουν τη μοίρα του.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και σοσιαλιστής ηγέτης θα πρέπει να είναι κοινωνός αυτών των αντιλήψεων και μάλιστα να διέπεται από φιλολαϊκές αρχές που εξυπηρετούν την καθημερινότητα του πολίτη. Αντί γι’ αυτά ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως απόλυτος άρχων ο οποίος ασκεί εξουσία με το πρόσχημα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα εις το διηνεκές. Κι δεν αναφερόμαστε μόνο σε θέματα πολιτικής υφής αλλά κυρίως σε ζητήματα οικονομικής υφής, όταν ειδικά πρόκειται για την πώληση εθνικών πόρων.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τον παππού του και με τον πατέρα του, ο κ. Παπανδρέου επικαλείται τον πατριωτισμό για να ερεθίσει το φιλότιμο των Ελλήνων ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως εξυπηρετούν ξένες πολυεθνικές και χορηγούς κυβερνητικών παραγόντων σε Ευρώπη και Αμερική. Δυστυχώς, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει το σθένος ή και το θράσος του πατέρα του να βάλει «κόκκινες γραμμές» στις ορέξεις των ξένων. Δεν μπορεί να κρύψει την ελαφρότητα της πολιτικής του, η οποία δεν επιτρέπει στον ελληνικό λαό να πιστέψει σε ένα όραμα, όπως έκανε ο Ανδρέας με τις «καλύτερες ημέρες».

Η ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ κυριαρχεί σε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που θεωρούν ότι η άσκηση εξουσίας και η πορεία της Ελλάδας ισούται με ερασιτεχνικό ακτιβισμό ή με ανούσιες συνεδριάσεις σε κρατικοδίαιτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ακόμα και οι πολλά βαρείς της κυβέρνησης, οι κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδεικνύουν εκ του αποτελέσματος των πράξεων και των λόγων τους πως δεν αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ζητεί άμεσα ένα όραμα που θα ανυψώσει το ηθικό του και θα εγείρει τις συνειδήσεις όλων να εργασθούμε συλλογικά για το καλό της πατρίδας. Ο πατριωτισμός κ. Παπανδρέου τονώνεται με μία προϋπόθεση, την υπερηφάνεια κι όχι την ντροπή. Το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής ντροπιάζει ολόκληρο το λαό, ο οποίος διασύρεται από τα «παπαγαλάκια» των οίκων αξιολόγησης και τους λιμοκοντόρους που συμμετέχουν σε ξένες υπηρεσίες.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, στις τελευταίες αναλαμπές της διακυβέρνησής σας θα πρέπει να θυμηθείτε οικείες προς την οικογενειακή ιστορία σας φράσεις όπως λ.χ. «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Πρέπει να ξεκαθαρίσετε μέσα σας πως ο λαός θέλει αποτελέσματα στο τρίπτυχο «εθνική ανεξαρτησία – λαϊκή κυριαρχία – κοινωνική δικαιοσύνη». Αν δεν το αντιληφθείτε εγκαίρως, το μετέωρο βήμα της στρατηγικής σας θα σας οδηγήσει στην πολιτική αποστρατεία και στη λήθη της ιστορίας. Οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρά άλλωστε το αίσθημα πανικού που προκαλεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο, όπως το όρισε η κυβέρνησή σας κι όχι κάποιος αόρατος εχθρός.

Δείτε σχετικά:
http://paliakokkinia.blogspot.com/2011/03/blog-post_21.html / Λεφτά υπάρχουν, όπως και θράσος!