Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Στα χέρια του Α. Σαμαρά οι εξελίξεις

Άρθρο του X.K. Λαζαρόπουλου

ΡΑΓΔΑΙΕΣ είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ύστερα από πρωτοβουλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας του κ. Καρόλου Παπούλια.

ΟΙ ΑΤΥΧΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικώς με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και την διαπραγμάτευση έωλων απαιτήσεων που εξυπηρετούν αποκλειστικά ξένα οικονομικά συμφέροντα και πολυεθνικές, εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού, τον έχουν οδηγήσει στο απόλυτο τέλμα. Προφανώς αυτό είναι και το κύκνειο άσμα της πολιτικής σταδιοδρομίας του κ. Παπανδρέου .

ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ αυτά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς κρίνεται από το αποτέλεσμα της πολιτικής στρατηγικής και των θέσεων που έχει τηρήσει ως αδιαμφισβήτητος ρυθμιστής των εξελίξεων. Από την πρώτη στιγμή έθεσε «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά στη διαπραγμάτευση του Μνημονίου και τη διαχείριση του εξωτερικού χρέους της χώρας, με μοναδικό κριτήριο την αδιασάλευτη οικονομική δραστηριότητα στη χώρα που θα εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες απασχόλησης, θέσεις εργασίας σε Έλληνες και αξιοπρεπή διατήρηση του κοινωνικού επιπέδου διαβίωσης.

Η ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΑΣΗ του κ. Αντώνη Σαμαρά σε συνδυασμό με την εντεινόμενη φημολογία περί επικειμένων εκλογών -εφόσον το σχέδιο πολιτικής συμπαιγνίας στο όνομα δήθεν της εθνικής συναίνεσης δεν τελεσφορεί- οδηγούν τον ελληνικό λαό με μαθηματική ακρίβεια στο δίλλημα άμεσων και δραστικών επιλογών:

- Είτε υποταγή σε ξένους πάτρωνες με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στον θώκο του πρωθυπουργού.

- Είτε επαναδιαπραγμάτευση του όρου του μνημονίου με την λήψη δέσμης μέτρων για την τήρηση του χωρίς όμως να αποδομηθούν τα κοινωνικά κεκτημένα του ελληνικού λαού από έναν στιβαρό και υπεύθυνο πολιτικό, όπως ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμπνέει εμπιστοσύνη, σοβαρότητα και πειθώ για να επιλυθούν τα προβλήματα και να επανέλθει η ομαλότητα στη χώρα. Αυτό είναι το πλαίσιο για να χτιστεί το νέο εθνικό όραμα για την Ελλάδα το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις να δουλέψουν με ρευστότητα, ασφάλεια και σταθερή κυβέρνηση απαλλαγμένη από δεσμεύσεις σε τρίτους.

Ο ΛΑΟΣ θέλει δραστικές λύσεις και σοβαρότητα. Αυτό δείχνει το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Η κοινωνία καταδικάζει τον πολιτικό αριβισμό του κανό, απορρίπτει την προδοτική ονείρωξη της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και το μονόδρομο της δήθεν φιλοευρωπαϊκής πολιτικής που ικανοποιεί τα παιχνίδια κερδοσκόπων στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο φαιδρό προσωπείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. εγγυώνται σταθερότητα, ανάπτυξη και ανασυγκρότηση. Εγγυώνται υπερήφανη Ελλάδα, απαλλαγμένη από τους δουλείες όσον τη θέλουν προτεκτοράτο και θεατή των εξελίξεων στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.