Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

Ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης και η επιτυχία της διαφήμισης

Οι αγαπημένες ασπρόμαυρες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ξανθόπουλο, ήταν η πηγή έμπνευσης τηλεοπτικής διαφήμισης, που έχει ενθουσιάσει τους νέους και συζητιέται παντού. Ο νεαρός πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού σποτ Γιάννης Παπαθανάσης μίλησε στον ALPHA για τον δημοφιλή ηθοποιό της προσφυγιάς, αλλά και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, που θέλουν να κάνουν καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση.

Ο Γιάννης Παπαθανάσης μιλώντας στον ALPHA και την Βίκυ Χαντζή είπε ότι «η διαφήμιση αυτή αρέσει στον κόσμο, γιατί όλοι οι παλιοί, η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, έβλεπαν αυτές τις ταινίες. Του άρεσε το μελό και ο πόνος που έβγαζαν. Στους νέους αρέσει η ατάκα για τον κουραμπιέ «την φουκαριάρα την μάνα μου». Σύμφωνα με τον νεαρό πρωταγωνιστή το σενάριο δουλεύτηκε προσεκτικά επί 3 μήνες και στόχος των δημιουργών ήταν, να κάνουν τον κόσμο να χαμογελάσει και όχι να γελοιοποιήσουν τον αγαπημένο Νίκο Ξανθόπουλο. Όπως είπε με σεβασμό για τον μεγάλο ηθοποιό «ο Ξανθόπουλος μεγάλωσε γενιές και γενιές με αυτόν τον πόνο που έβγαζε. Ήταν παιδί του λαού. Εμείς τον σεβαστήκαμε και προσπαθήσαμε να τον αναδείξουμε. Ελπίζω να χαίρεται που μας βλέπει. Δεν προσπαθήσαμε να γελοιοποιήσουμε καταστάσεις».

Ο Γιάννης Παπαθανάσης εργάζεται ανελλιπώς στο θέατρο και την τηλεόραση τα τελευταία 10 χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηθοποιοί, για να επιβιώσουν οικονομικά και να καθιερωθούν στον χώρο. Ο ίδιος συμμετέχει καθημερινά στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου και ψυχαγωγεί τα παιδιά στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού. Ερωτηθείς χαρακτηριστικά αν ανήκουν και οι ηθοποιοί στην γενιά των 700 ευρώ, απάντησε αφοπλιστικά ότι «βγάζουν λιγότερα μπορώ να σου πω» και πρόσθεσε ότι «έχω δει εγώ ηθοποιούς να κάνουν παιδικό θέατρο και μετά να τρέχουν να κάνουν τους κλόουν σε πάρτι για να ζήσουν. Έχω ηθοποιούς φίλους, καταπληκτικούς, που παλεύουν σε τέσσερις δουλειές για να ζήσουν με 700 ευρώ».

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δημοσίευση σχολίου