Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΡΓΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ Δ' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Σειρά σημαντικών παρεμβάσεων για το πράσινο και την καθαριότητα βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμο Πειραιά στο Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα, το οποίο καλύπτει τις περιοχές της Παλιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων. Αυτήν την επισήμανση κάνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου κ. Δημήτρης Αντωνάτος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" περί δήθεν εγκατάλειψης των Καμινίων.
Ο αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι εκείνοι που διαμαρτύρονται για τον «σκουπιδότοπο» στο οικόπεδο των παλαιών Μύλων Μοίρα μάλλον δεν έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο σημείο το τελευταίο εξάμηνο. «Έχουν απομακρυνθεί τα στερεά απορρίμματα από το συγκεκριμένο οικόπεδο ενώ προχωρεί το πρόγραμμα δενδροφύτευσης, περίφραξης και φωτισμού», σχολιάζει ο κ. Αντωνάτος.
Όσον αφορά στους ισχυρισμούς περί των «ξεχειλισμένων κάδων» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξηγεί πως γίνεται καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων δύο και τρεις φορές την ημέρα και στα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα. «Ειδικά στην περιοχή των Καμινίων και της Παλιάς Κοκκινιάς εκτελούνται 70 δρομολόγια καθημερινώς. Επιπροσθέτως, συλλέγονται 350 τόνοι οργανικά αστικά απορρίμματα εκτός των ογκωδών αντικειμένων» υπογραμμίζει.
Σημειώνεται ότι κατά το 2007 αποκομίστηκαν από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά 35.000 τόνοι ογκωδών αντικειμένων και 112.000 τόνοι οργανικών αστικών απορριμμάτων με 21.302 δρομολόγια.