Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΣΟΚ: Μια candid camera για τον κ. Μπαλτάκο




Ξέρετε ποια ήταν η πρώτη αντίδραση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκου, όταν έμαθε για το βίντεο με τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη; «Δεν γνώριζα ότι με βιντεοσκοπούσε. Θα δω εάν συνετελέσθη ποινικό αδίκημα, γιατί ο Κασιδιάρης με μαγνητοσκοπούσε χωρίς τη θέλησή μου»
Κάποιος από τους συνεργάτες του ρώτησε: «Δηλαδή θα έχουμε ακόμη μία κακουργηματική δίωξη εναντίον του κ. Κασιδιάρη για υποκλοπή συνομιλίας;». Ο κ. Μπαλτάκος δεν απάντησε αφού το κινητό του κτύπησε και τον ζητούσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης.


«Τάκη, για πέρνα από το γραφείο μου να τα πούμε, γιατί έχεις πρόβλημα» του είπε ο κ. Σταμάτης στο τηλέφωνο. Σας μεταφέρω τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση που είχαν: «Ρε Τάκη, τι είναι όλα αυτά;» του είπε ο υπουργός. 

Ο κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι το βίντεο είναι αυθεντικό, ότι πράγματι ειπώθηκαν όλα όσα ακούγονται σε αυτό αλλά πώς νομίζετε ότι δικαιολογήθηκε; «Με ζάλισαν οι χρυσαυγίτες. Εδώ και καιρό με κατηγορούσαν ότι εγώ τα μεθόδευσα όλα αυτά περί εγκληματικής οργάνωσης, ότι εγώ βρισκόμουν πίσω από τις διώξεις και ήθελα να τους πω ότι δεν είχα ιδέα. Με παγίδευσαν». Να σκεφθείτε όταν τον ρώτησε ο υπουργός εάν στο γραφείο του ήταν μόνος του ο κ. Κασιδιάρης ή ήταν μαζί του και άλλος βουλευτής είπε ότι δεν... θυμάται!



Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς ενημερώθηκε για το βίντεο (και το περιεχόμενό του) από τον υπουργό Επικρατείας κ. Σταμάτη. Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε σύσκεψη για τη στήριξη του κ. Γ. Κουμουτσάκου στην Περιφέρεια Αττικής, όταν ο κ. Σταμάτης του είπε ακριβώς τι συνέβη. Ο κ. Σαμαράς ούτε το σκέφτηκε: «Εάν είναι έτσι, τότε φεύγει αμέσως. Να του πείτε ότι φεύγει». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Σαμαρά.



Τον κ. Μπαλτάκο δεν φάνηκε ωστόσο να τον ενόχλησε το περιεχόμενο της συνομιλίας με τον χρυσαυγίτη βουλευτή, ούτε τον ενόχλησε που εξυβρίζει τον Πρωθυπουργό, τον ενόχλησε μόνον ότι συνομιλούσε και τον βιντεογραφούσαν χωρίς τη συναίνεσή του. Λες και ο κ. Κασιδιάρης θα του ζητούσε την άδεια. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που εξόργισε αυτήν τη φορά τους σαμαρικούς βουλευτές. Στο βίντεο ο κ. Μπαλτάκος παραδέχεται ότι δεν μίλησε για το επίμαχο θέμα με τον Πρωθυπουργό που βρισκόταν τότε στη Νέα Υόρκη. Συνεπώς, δεν γνώριζε τι ακριβώς ειπώθηκε, επεσήμανε ο κ. Μάκης Βορίδης.



Και ξαφνικά, ενώ στην αίθουσα και στους διαδρόμους της Βουλής γινόταν πανζουρλισμός για το θέμα, εμφανίστηκε στο γραφείο του ο γιος του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος να σημειώσω ότι είναι «βατραχάνθρωπος» ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατικών πράξεων. Περίμενε απ' έξω και μόλις εμφανίστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ.κ. Αρτ. Ματθαιόπουλος και Ν. Αρβανίτης επιτέθηκε βιαίως εναντίον τους «για το κακό που έκαναν στον πατέρα μου» όπως έλεγε, χωρίς κανείς να τον εμποδίσει.



Από αυτήν τη στήλη πολλές φορές έχουν γραφεί για τις παράξενες σχέσεις που είχε ο κ. Μπαλτάκος με τη Χρυσή Αυγή. Τα γραφεία τους ήταν δίπλα-δίπλα στον πρώτο όροφο της Βουλής και όσοι περνούσαν από εκεί τον έβλεπαν συχνά να συνομιλεί στον διάδρομο είτε με τον κ. Ν. Μιχαλολιάκο είτε με τον κ. Χρ. Παππά είτε ακόμη με τον κ. Κασιδιάρη. Άλλωστε η άνεση με την οποία συνομιλούσε με τον κ. Κασιδιάρη και οι χαρακτηρισμοί που τόλμησε να κάνει προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι οι σχέσεις τους ήταν κάτι παραπάνω από τυπικές. Κάτι βεβαίως που έκανε εντύπωση και στους βουλευτές της ΝΔ (έβλεπαν άφωνοι το βίντεο ομαδικά από τα κομπιούτερ του Εντευκτηρίου της Βουλής) που έλεγαν «μήπως στην τελική ευθεία υπήρχε ένα άτυπο αλισβερίσι Μπαλτάκου - Κασιδιάρη; Δηλαδή μήπως ο ένας έδινε πληροφορίες στον άλλο;». Εσείς τι λέτε;



Κάποιες φήμες που διέρρευσαν στη Βουλή ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο των χρυσαυγιτών με άλλον νεοδημοκράτη με έκανε να απευθυνθώ και να ρωτήσω σχετικά τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, συνεργάτη του Πρωθυπουργού και του κ. Μπαλτάκου: «Όποιος λέει αυτά τα πράγματα για μένα, να του πείτε να πάει εκεί που ξέρει. Οι μοναδικές συνομιλίες που είχα εγώ με τον Κασιδιάρη ήταν στα τηλεοπτικά πάνελ. Τίποτα περισσότερο. Μάλιστα τώρα τελευταίως όταν συναντηθήκαμε σε ένα  κανάλι, είπα στον Κασιδιάρη: "Να ξέρεις, υπάρχει πρόβλημα με εσάς". Με κοίταξε παράξενα και με ρώτησε τι εννοώ για να του απαντήσω ότι "υπάρχει πρόβλημα μέσα στην οργάνωση από την οργάνωση". Δεν ξέρω εάν το κατάλαβε αλλά έδειχνε τρομαγμένος». Και εν συνεχεία στράφηκε εναντίον του (φίλου του) κ. Μπαλτάκου: «Κι αυτός ο Τάκης έλεγε τέτοια πράγματα σε χρυσαυγίτη; Τόσο αφελής είναι;».



Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος πληροφορήθηκε τα περί Μπαλτάκου ενώ βρισκόταν σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Βγήκε από την αίθουσα και επιχείρησε να τηλεφωνήσει στον κ. Σαμαρά αλλά δεν μπόρεσε. Εν συνεχεία τηλεφώνησε στον κ. Σταμάτη αλλά δεν απαντούσε και έκανε τη γνωστή σκληρή δήλωση με την οποία ζητούσε την αποπομπή του κ. Μπαλτάκου. Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Βενιζέλος φάνηκε ότι τα πήρε στο κρανίο με τον κ. Μπαλτάκο με τη δήλωσή του ότι γεννήθηκε αντικομμουνιστής και έλεγε σε βουλευτές του πόσο ζημιά κάνουν στην κυβέρνηση οι ακροδεξιές αντιλήψεις του.

Πηγή: Βηματοδότης