Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Δημ. Αβραμόπουλος: Τέλος στο πρόβλημα των υποβρυχίων

Αίσιο τέλος, μετά από πολυετή περιπέτεια, δόθηκε από την κυβέρνηση στο πολύπλοκο πρόβλημα των 4 υποβρυχίων που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.





«Τα τέσσερα Υ/Β του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», περιέρχονται από σήμερα στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό». Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

«Τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του.

Όπως διευκρινίζει «μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας».

Ό κ. Αβραμόπουλος γνωστοποιεί ότι για το αποτέλεσμα αυτό, έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξ αρχής παρακολουθήσει τον όλο χειρισμό του θέματος, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής .

Μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των υποβρυχίων από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Αβραμόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ