Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αδειάζει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο συνταγματικό τόξο και καλεί για εθνική ενότητα



Του Βελισσάριου Δραγάτση

Ξεκάθαρη απάντηση προς τον σύμβουλο του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο συνταγματικό τόξο.

Συννέφιασε ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων όταν κάποιος δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου;»

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε με μια λέξη.«Όχι!», απάντησε κι όλοι οι πολιτικοί συντάκτες σχολίαζαν ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο άδειασε τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη αλλά έδωσε γραμμή στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τι πρέπει να απαντούν σε ανάλογες ερωτήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τρόπος με τον οποίο απέφυγε ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Χριστογιάννης σε ανάλογη ερώτηση που τού έθεσε σε τηλεοπτική συζήτηση η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χριστίνα Καφαντάρη προκάλεσε έντονο προβληματισμό σε άλλα μέλη της «γαλάζιας» Κ.Ο. οι οποίοι ήθελαν να γνωρίζουν τι θα απαντούν.

Τελικά, ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε την απάντηση και επιβεβαίωσε πόσο καίρια και πολιτική ήταν η αντίδραση του πρώην βουλευτή και στενού συνεργάτη του κ. Κώστα Καραμανλή, του κ. Ευάγγελου Αντώναρου ήδη από τις 18 του μηνός. «Όποιος ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό κόμμα είναι επικίνδυνα ανιστόρητος και πολιτικά ανόητος» σχολίασε στο Twitter ο κ. Αντώναρος.

Περί των «δύο άκρων»

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης απάντησε επίσης σε ερώτημα εάν συμφωνεί ή όχι με την (επίσης ανιστόρητη) θεωρία των δύο άκρων.«Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, με κορύφωση την εγκληματική ενέργεια στο Κερατσίνι, μας στέλνουν ιδιαίτερα ανησυχητικά μηνύματα. Διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία μας, η κοινωνική γαλήνη, η εθνική ενότητα. Πρέπει πάση θυσία αυτά να διασφαλισθούν και εκτιμώ ότι είναι χρέος όλων ανεξαίρετα των πολιτικών δυνάμεων, να ορθώσουν ένα τείχος μπροστά σε αυτήν την απειλή», απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε θέσεις και επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιήσει σε ομιλίες τους τόσο ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Βουλή το 1975, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής το 2008 περί της Εθνικής Ενότητας. 

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε επί λέξει: «Η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές. Ετούτη την ώρα έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπισθούμε αυτά που κατέκτησε ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτη την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη. Όλα αυτά, κάτω από συνθήκες εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και βεβαίως, της απαραίτητης κοινωνικής γαλήνης. Η Ιστορία, στο παρελθόν, μας είχε επιφυλάξει ιδιαίτερα δύσκολες και τραγικές στιγμές, οσάκις ξεφύγαμε από αυτόν το δρόμο. Η δική μας γενιά έχει υποχρέωση να σταθεί όρθια και να μην επιτρέψει σε τίποτα να απειλήσει τη Δημοκρατία, την εθνική ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή».